30 Minutes Or Less

fredag den 5. april 2013

Det er satme længe siden jeg har set så dårlig en film. Ikke siden mine dage som pyjamasparty-deltager mindes jeg at ha' set så bovlam en undskyldning for en komedie, og dengang var jeg altså tolv og havde ikke oplyst mig selv om veto-retten i et demokrati af fem piger i soveposer.

Nick, et pizzabud uden ambitioner, bliver kidnappet af to idioter med minimal sprængstof-viden umiddelbart efter et stort skænderi med sin bedste ven. De putter en bombe-vest på ham og sender ham ud for at røve en bank, da de har brug for 100.000 dollars til en lejemorder, der skal slå faren til den ene, en lotto-millionær, ihjel, så de kan få snitterne i pengene. Nick opsøger vennen han har haft et skænderi med, og selvfølgelig går intet som planlagt, og overspillede, under-instruerede og dårligt skrevne hijinks følger.

Jesse Eisenberg's karakter, Nick, er præcis ligesom alle andre Jesse Eisenberg-roller til dato - en neurotisk og intetsigende ung fyr, og Aziz Ansari's karakter Chet lider af samme problem - han spiller mere eller mindre Tom Haverford, hans langt mere successfulde karakter fra Parks and Recreation. Danny McBride spiller også bare Danny McBride - en underudviklet landsbytosse med alt for store mængder selvtillid der ikke stemmer overens med hjernekapaciteten. Samtlige roller er sjove i andre sammenhænge, men det virker på mig som om de allesammen kører i frigear hele vejen igennem. Musikken er uinspireret, kameraføringen ligeså, og manuskriptet er så fuld af huller, at man kan se lige igennem det. Og da det aldrig bliver sjovt nok til at kompensere, samtidig med at karaktererne er så ligegyldige at man aldrig rigtig når at nære nogen sympati for dem, falder filmen fladt på halen, og lige pludselig, mens man venter på at filmen bliver sjov, toner rulleteksterne frem, og man må indse, at den sidste halvanden time af éns liv kunne man ha' brugt temmelig meget bedre.

Karakter på 12-skalaen: 00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 

Faste læsere

Blogger news

Follow on Bloglovin

Most Reading