TV-tirsdag #1

tirsdag den 27. august 2013


Vi bliver i det lidt barnlige hjørne i forhold til gårsdagens indlæg, da jeg gerne vil introducere jer for Cartoon Network's brilliante satsning Adventure Time. Kreeret af Pendleton Ward, i første omgang i 2007 som et enestående afsnit der gik hen og blev et viralt hit, og i 2010 som en serie på deres hovedkanal, Adventure Time with Finn and Jake handler om de to hovedpersoner, drengen Finn og den talende hund Jake der har magiske kræfter. De bor i landet Ooo, der upåtalt i selve serien er et post-atomapokalyptisk land, med muterede freaks, hvoraf det eneste menneske tilbage er Finn selv.

De tackler monstre, filosofiske problemer, Finn's forelskelse i Princess Bubblegum og senere hen Flame Princess, og deres nemesis, The Ice King. Ikke en egentlig skurk, da de ind imellem er gode venner, men mere ligesom ham den lidt mærkelige på legepladsen da man gik i børnehave - man forstår godt han ikke har nogen venner, men man forstår også godt at han er ked af det og derfor sparker pædagogerne når de prøver at gi' ham flyverdragt på.

Showet er på sin vis inspireret af mange børneserier fra midt-halvfemserne, hvor mange "voksne" jokes går hen over hovedet på børnene, men som forældrene kan grine af, en kunst Rocko's Modern Life kogte ned til perfektion. Samtidig taler serien aldrig ned til børn, og de fleste winks til de voksne seere er ikke så meget jokes, som de er af filosofisk natur.

Det skinner for eksempel igennem i afsnittet, hvor Ice King har bygget en robot med kunstig intelligens ved navn NEPTR. Til slut i afsnittet skal NEPTR vælge om den helst vil bo hos Finn og Jake eller hos Ice King, og selvom Finn og Jake nok er sødere ved den, vil de kun vinde fordi det vil gøre Ice King vred. Afsnittet ender dog overraskende med en lille monolog, hvori Ice King sørger over tabet af en ven, mens Finn, Jake og NEPTR griner i baggrunden. Det er satme sjældent jeg tænder for vandværket til børneunderholdning, men lige dér gav jeg altså los.

Med andre ord er det et must at se Adventure Time hvis du er til intelligent børneunderholdning der kan sparre humoristisk med selv de mest brilliante "voksen"-serier.

Knuz,
Penny

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 

Faste læsere

Blogger news

Follow on Bloglovin

Most Reading